top of page

Minna Leppinen

FM, äidinkielen opettaja, kaupunginvaltuutettu

Olen paljasjalkainen kurikkalainen, sillä synnyin Kurikan synnytyslaitoksella vuonna 1966. Perheeseeni kuuluvat puoliso Jyrki sekä tyttäret Saana (21), Hilla (14) ja Helka (12). Yrittäjäperheen miniänä olen päässyt läheltä näkemään ja arvostamaan yrittäjyyttä.

Opiskelin Jyväskylän yliopistossa suomea, kotimaista kirjallisuutta, puheviestintää sekä kasvatustiedettä ja valmistuin äidinkielen opettajaksi. Jo opiskeluaikana jalkauduin vahvasti työelämään, joten CV:ni karttui monenlaisesta työkokemuksesta mm. päiväkodissa, kirjastossa ja lehden toimituksessa. Opettajana olen ollut peruskoulusssa, lukiossa ja kansanopistossa. Kurikan yhteiskoulu on ollut työpaikkani vuodesta 1998 alkaen.

Luottamustehtävät ovat avanneet kiintoisia näköalapaikkoja ja vaikuttamismahdollisuuksia: kaupunginvaltuustossa, kaupunginhallituksessa v. 2013 - 2015 ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajana v:sta 2016. Maakunnalliset tehtävät maakuntavaltuustossa, Sedu koulutuskuntayhtymän valtuustossa sekä Etelä-Pohjanmaan Liiton kulttuurilautakunnassa ovat antaneet mahdollisuuden verkostoitua ja tehdä yhteistyötä yli kuntarajojen.

Kulttuuri kaikissa muodoissaan sekä matkat ovat lähellä sydäntäni. Rakkaus omaan kotiseutuun, kulttuuriin ja kieleen on iän myötä vain vahvistunut. Elämänarvoni kiteytyvät hyvin Pave Maijasen kappaleessa Pidä huolta. Uskon, että ihminen niittää sitä, mitä kylvää. Haluan kylvää ympärilleni hyvää.

''Rakkaus omaan kotiseutuun, kulttuuriin ja kieleen on iän myötä vain vahvistunut.''

bottom of page